Vynikající a rychlý recept na ovocný koláč se super-jemným těstem a rychlou přípravou.
Obrácený koláč jemným těstem a rychlou přípravou recept
- Sředně těžká přípava
- 6 porcí
- 0 minut
Pro 6 porcí
Ingredience
Postup přípravy
- Vejce vyšleháme s cukrem a vanilkou do pěny.
- Přidáme bílý jogurt a utřeme.
- Do směsi vmícháme i prosetou mouku s práškem do pečiva.
- Vymícháme jednotné těsto.
- Dortovou formu vyložíme pečícím papírem a potřeme máslem. Máslo posypeme trochou kr. cukru. Do formy nasypeme borůvky a nalijeme těsto.
- Těsto se rovnoměrně rozlije po povrchu ovoce.
- Pečeme 35 – 45 minut při 175°C. Hotový koláč vyjmeme z formy, obrátíme a posypeme moučkovým cukrem.
Podobné recepty
Další recepty
Makový koláč s tvarohovým krémem a jahodami – lehký letní dezert bez mouky
dezerty
60 minut

Nejlepší domácí zmrzlina na světě – jen ze 4 surovin a bez zmrzlinovače
dezerty
20 minut

Domácí ruská zmrzlina bez vajec a cukru – zdravější alternativa bez zbytečné chemie
dezerty
15 minut