Obrácený jablečný koláč s karamelem: Rychlý a vláčný dezert za 30 minut recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 30 porcí
  • 8 minut
Jan, 26. 06. 2025

Chcete potěšit rodinu nebo návštěvu něčím sladkým, ale nechcete trávit hodiny v kuchyni? Tento obrácený koláč z jablek je ideálním řešením. Vyniká karamelovou chutí, šťavnatými jablky a jemným těstem. A to nejlepší? Máte ho na stole za půl hodiny. Hodí se ke kávě, snídani nebo jako lehký dezert po obědě.

Pro 30 porcí

Ingredience

Na těsto:

Na dno formy:

Postup přípravy

  • Příprava těsta V míse vyšlehejte vejce s krystalovým i vanilkovým cukrem do světlé pěny. Přilijte rozpuštěné máslo a jemně vmíchejte mouku smíchanou s práškem do pečiva. Vznikne hladké, středně husté těsto.
  • Příprava formy a jablek Formu vyložte pečicím papírem a dobře ji vymažte máslem. Jablka oloupejte, zbavte jádřinců a nakrájejte na menší kostky. Rozprostřete je na dno formy a rovnoměrně zasypte cukrem.
  • Pečení Na jablka nalijte připravené těsto a lehce ho uhlaďte stěrkou. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 25–30 minut. Po upečení nechte 5 minut zchladnout a poté koláč opatrně překlopte – jablka budou krásně karamelizovaná nahoře.

Celková doba přípravy

30 minut

Počet porcí

8 porcí

Závěr

Tento obrácený koláč z jablek je skvělým tipem pro ty, kdo mají rádi rychlé a přitom efektní dezerty. Šťavnatá jablka a jemné těsto tvoří dokonalou dvojici, kterou si zamilujete na první ochutnání. Vyzkoušejte tento recept alespoň jednou – a pravděpodobně se stane stálicí vaší kuchyně.