Neuvěřitelně chutný a rychlý sýrový chléb s fetou a kasseri recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 8 porcí
  • 20 minut
Jan, 28. 04. 2025

Hledáte originální recept na domácí pečivo, které si zamiluje celá rodina? Vyzkoušejte tento jednoduchý a neodolatelný sýrový chléb! Kombinace jemného těsta, sýru feta a sýra kasseri vás nadchne svou chutí i vůní. Ideální jako svačina, příloha k polévce nebo rychlá večeře.

Pro 8 porcí

Ingredience

Postup přípravy

  • Příprava těsta V míse smíchejte hladkou mouku, cukr, sůl a sušené droždí. Přilijte vlažnou vodu a olivový olej. Vypracujte hladké, lehce lepivé těsto. Mísu zakryjte utěrkou a nechte těsto kynout na teplém místě, dokud nezdvojnásobí svůj objem (asi 45–60 minut).
  • Zapracování sýra Mezitím si vymažte plech olivovým olejem. Sýry rozdrobte nebo nastrouhejte. Dvě třetiny sýra zapracujte do vykynutého těsta.
  • Tvarování chleba Těsto přeneste na připravený plech a rukama ho jemně roztáhněte do tvaru obdélníku. Povrch posypte zbylým sýrem a špetkou oregana.
  • Pečení Vložte do trouby předehřáté na 200 °C a pečte přibližně 40 minut, dokud nebude chléb krásně zlatavý a křupavý.
  • Servírování Sýrový chléb podávejte ještě teplý – skvěle se hodí k čerstvému salátu, polévce nebo jen tak samotný.

Celková doba přípravy

  • příprava: 20 minut

  • kynutí: 45–60 minut

  • pečení: 40 minut

  • celkem: cca 1 hodina 45 minut

Počet porcí

  • 8–10 porcí

Tipy pro ještě lepší chuť

  • Pokud nemáte kasseri, použijte kvalitní goudu nebo eidam.

  • Pro pikantnější chuť přidejte nasekané černé olivy nebo sušená rajčata.

  • Sýr feta dodá těstu ideální slanost – není potřeba přidávat více soli.

Závěr

Tento sýrový chléb je důkazem, že i jednoduchý recept může přinést fantastický výsledek. Je vláčný, chutný a nádherně voní. Ideální volba pro každodenní i slavnostní stůl. Připravte si ho doma a užijte si neodolatelnou vůni čerstvě upečeného sýrového chleba!