Nepřekonatelný domácí Pařížský salát podle původní receptury

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 20 minut
Tomáš, 15. 10. 2024

Pařížský salát má svou dlouhou historii a není pojmenován podle francouzské metropole, ale podle své hlavní složky – pařížského salámu. Ačkoli je dnes obtížné tento tradiční salám sehnat v původní kvalitě, pokud se vám to podaří, můžete si snadno připravit Pařížský salát podle této původní receptury. Jeho chuť vás přenese zpět do časů, kdy salát patřil k oblíbeným svačinám pracujících i studentů.

 

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

  • 1. Příprava surovin: Nejprve nakrájejte pařížský salám a okurky na tenké nudličky. Cibuli nakrájejte na drobné kostičky a abyste odstranili její hořkost, přelijte ji vařící vodou. Nakrájené ingredience dejte do mísy a přidejte sterilizovaný hrášek.
  • 2. Příprava majonézy: Na přípravu 150 g majonézy použijte žloutky z malých vajec nebo jeden velký žloutek. Váhu žloutku odečtěte od 150 g a odlijte přesné množství oleje. Žloutek vyšlehejte a postupně přilévejte olej, dokud majonéza nezhoustne.
  • 3. Míchání salátu: Do mísy s připravenými surovinami přidejte majonézu, plnotučnou hořčici, ocet, worcesterskou omáčku, cukr, sůl a mletý černý pepř. Vše důkladně promíchejte, aby se ingredience rovnoměrně propojily.
  • 4. Dokončení: Hotový Pařížský salát dejte do chladničky a nechte ho několik hodin odpočívat. Během této doby se chutě krásně propojí a salát získá svou charakteristickou chuť.

Pařížský salát je ideální k pečivu na večeři nebo jako součást studených mís a obložených chlebíčků. Vyzkoušejte tento tradiční recept a objevte chuť, která byla kdysi tak oblíbená. Dobrou chuť!