Nepečený sušenkový koláč s vanilkovým krémem a čokoládovou polevou recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 10 porcí
  • 30 minut
Jan, 24. 04. 2025

Toužíte po sladké dobrotě, která je rychlá, jednoduchá a bez nutnosti pečení? Tento nepečený sušenkový koláč s vanilkovým krémem a čokoládovou polevou vás doslova okouzlí svou jemnou chutí a snadnou přípravou. Ideální volba pro víkendové mlsání i slavnostní chvíle, kdy potřebujete rychlý, ale efektní dezert.

Pro 10 porcí

Ingredience

Na polevu:

Postup přípravy

  • Uvaříme pudink Do většiny mléka nalijeme do hrnce a přivedeme k varu. Ve zbylém mléce rozmícháme pudinkový prášek, vanilku, žloutek a cukr. Jakmile se mléko začne vařit, odstavíme z plamene a přimícháme pudinkovou směs. Vrátíme na plotnu a za stálého míchání uvaříme hustý pudink. Necháme vychladnout, přikryté fólií.
  • Připravíme krém Máslo vyšleháme s moučkovým cukrem do pěny. Do vychladlého pudinku ho po lžících vmícháme a vyšleháme do hladkého krému.
  • Vrstvení koláče Formu (např. dortovou nebo hranatou) vyložíme potravinářskou fólií. Na dno poklademe polovinu kakaových sušenek (můžeme je krátce namočit do mléka). Naneseme polovinu krému a uhladíme. Pokračujeme vrstvou máslových sušenek, poté druhou polovinou krému. Navrch opět poklademe kakaové sušenky.
  • Čokoládová poleva Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a vmícháme smetanu. Touto polevou přelijeme celý koláč a dáme ho alespoň na 4 hodiny ztuhnout do lednice (ideálně přes noc).

Doba přípravy:

30 minut + chlazení (min. 4 hodiny)

Počet porcí:

10–12 porcí

Závěr

Tento nepečený sušenkový koláč je ideální volbou, když chcete vytvořit dezert bez složité přípravy. Díky kombinaci vanilkového krému, sušenek a čokoládové polevy si ho zamiluje celá rodina. Uložte si recept, protože ho určitě nebudete dělat naposledy!