Nepečený dezert z kysané smetany a salka: Rychlý krémový dezert s kávovou chutí recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 6 porcí
  • 15 minut
Jan, 07. 01. 2025

Tento nepečený dezert je ideální volbou pro všechny, kdo mají chuť na rychlou a lahodnou sladkost. S vynikající kávovou chutí a krémovou texturou si tento dezert oblíbí každý milovník jednoduchých a chutných sladkostí. Navíc jeho příprava zabere pouze 15 minut, což ho činí dokonalým řešením pro každou příležitost – ať už k obědu, nebo ke kávě.

Pro 6 porcí

Ingredience

Na dezert:

Na polevu:

Postup přípravy

  • Příprava krému: Nejprve vyšlehejte smetanu na šlehání, dokud nezíská pevnou konzistenci. V jiné misce vyšlehejte kysanou smetanu s kondenzovaným mlékem a přidejte vyšlehanou smetanu.
  • Příprava želatiny: Želatinu nechte nabobtnat v malém množství vody, poté ji zahřejte na plameni, dokud se úplně nerozpustí.
  • Příprava kávy: Do misky s kondenzovaným mlékem přidejte jednu šálku rozpustné kávy a podle chuti doslaďte kondenzovaným mlékem.
  • Příprava formy: Připravte si formu na pečení, kterou vyložte potravinářskou fólií nebo ji potřete máslem.
  • Příprava piškotů: Piškoty zlehka namočte do kávové směsi a naskládejte je na dno formy tak, aby byly namočenou stranou dolů.
  • Sestavení dezertu: Do krému přidejte rozpuštěnou želatinu a část této směsi navrstvěte na namočené piškoty. Poté přidejte další vrstvu namočených piškotů a zbytek krému.
  • Příprava polevy: Smíchejte smetanu na šlehání s čokoládou a na mírném plameni ji zahřívejte, dokud se čokoláda úplně nerozpustí. Tuto směs nalijte na vrch dezertu.
  • Chlazení a podávání: Dezert nechte ztuhnout v lednici minimálně 3 hodiny, ideálně přes noc. Po ztuhnutí je připraven k podávání.

Tento nepečený dezert s kysanou smetanou a salkem je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už jde o rychlou sladkou tečku po obědě nebo osvěžení u kávy. Rychlé, snadné a hlavně chutné!