Nařezat citrón a naplnit solí, nejlepší zálivka do salátu připravená z citronů recept
-
Snadné na přípravu
-
1
porce
-
0 minut
Postup přípravy
-
- Citrony si nejdříve důkladně omyjeme a uděláme do nich dva podélné zářezy tak, abychom je úplně nepřekrojili.
- Každý citrón následně naplníme kopcovitou lžící soli.
- Citrony vložíme do skleněné nádoby, kterou jsme si předtím sterilizovali.
- Přidáme sůl, která nám zůstala a všechno ostatní koření. Pokud chcete jen citrony naložené se solí, koření nepřidávejte.
- Víčko dobře utěsněte a nádobu dejte do tmavé místnosti, kde je pokojová teplota.
- Po 3 dnech nádobu otevřeme a dobře citrony stlačíme, tak aby je šťáva zcela zakryla.
- Pohár necháme v tmavé místnosti další měsíc.
- Takovou fantastickou šťávu můžete pak přidávat do různých jídel, nejlepší je však do letních fresh salátů, bez kterých se v létě neumíme obejít.
Jaký je váš názor na recept? Ohodnoťte recept: