Nařezat citrón a naplnit solí, nejlepší zálivka do salátu připravená z citronů recept
- Snadné na přípravu
- 1 porce
- 0 minut
Pro 1 porce
Ingredience
Postup přípravy
-
- Citrony si nejdříve důkladně omyjeme a uděláme do nich dva podélné zářezy tak, abychom je úplně nepřekrojili.
- Každý citrón následně naplníme kopcovitou lžící soli.
- Citrony vložíme do skleněné nádoby, kterou jsme si předtím sterilizovali.
- Přidáme sůl, která nám zůstala a všechno ostatní koření. Pokud chcete jen citrony naložené se solí, koření nepřidávejte.
- Víčko dobře utěsněte a nádobu dejte do tmavé místnosti, kde je pokojová teplota.
- Po 3 dnech nádobu otevřeme a dobře citrony stlačíme, tak aby je šťáva zcela zakryla.
- Pohár necháme v tmavé místnosti další měsíc.
- Takovou fantastickou šťávu můžete pak přidávat do různých jídel, nejlepší je však do letních fresh salátů, bez kterých se v létě neumíme obejít.
Podobné recepty
Další receptySmíchá sýr, mouku a vejce! Vznikne dobrota na níž si pochutná každý z nás!
hlavní chody
20 minut