Nejlepší ořechové řezy bez gramu mouky s výbornou chutí recept

0
(0)

  • Sředně těžká přípava
  • 4 porce
  • 0 minut
Tomáš, 28. 01. 2019

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

  • Krém:

    • 400 ml mléka
    • 1 bal. vanilkového pudingu
    • 150 g másla
    • 100 g moučkového cukru

    Na ozdobu:

    • 50 g mletých ořechů
    1. Bílky ušleháme se špetkou soli. Když vznikne jemná měkká pěna, postupně začneme přidávat cukr a ušleháme do pevného krému – sněhu, který drží tvar.
    2. Nakonec přimícháme mleté ​​ořechy a skořici.
    3. Hmotu rozdělíme na 2 části a připravíme si dva plechy stejných rozměrů (29 x 35 cm) a vyložíme je papírem pečení.
    4. Na plechy rovnoměrně navrstvíme bílkovou hmotu.
    5. Oba plechy upečeme v předehřáté troubě při teplotě 180 stupňů, po dobu 15 minut.
    6. Těsto pečeme odděleně, pokud máte horkovzdušnou troubu, můžete péct i najednou.
    7. Když je těsto upečené, necháme ho trochu vychladnout, pak opatrně obrátíme a odstraníme pečící papír.
    8. Těsto je poměrně křehké, postupujeme proto velmi opatrně.
    9. Z mléka a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink a necháme ho mírně vychladnout.
    10. Mezitím si ušleháme změklé máslo s cukrem do nadýchané hmoty a tu postupně vmícháme do pudinku.
    11. Vychlazené křehké těsto rozdělíme na poloviny – získáme tak 4 pláty těsta.
    12. Krém rozdělíme na 4 části.
    13. Jeden plát těsta umístíme na plochý tác, navrstvíme krém a takto pokračujeme tak, že získáme 4 vrstvy těsta a 4 vrstvy krému.
    14. Vrch posypeme drcenými ořechy a řezy a dezert vložíme na několik hodin vychladit do lednice.