Bezpečnostní poznámka: Marinádu, která přišla do kontaktu se syrovým masem, používejte jen na pečení/vaření. Na finální potírání použijte odloženou „čistou“ část, nebo ji předem krátce povařte (min. 5 minut).
Přílohy, které sedí
Coleslaw, pečené brambory, kukuřice na másle, křupavé pečivo nebo česneková bageta. Na stůl přidejte i misku s pikantním dipem.
Celková doba přípravy
-
Aktivně: 20–25 min
-
Marinování: 2 h (ideálně 8–12 h, neaktivní)
-
Pečení: 1 h 30 min – 2 h
-
Celkem (bez marinování): 1 h 50 min – 2 h 25 min
Počet porcí
4–6 porcí (podle apetitu a příloh)
Závěr
Jablečné pyré se sójovou omáčkou je jednoduchý trik, díky kterému jsou žebra šťavnatá, měkká a krásně lepkavá. Marináda funguje spolehlivě v troubě i na grilu a poradí si s různými řezy. Stačí naložit přes noc – a druhý den máte bez práce jídlo, po kterém se jen zapráší.