Nejlepší kynuté těsto na lahodné buchty s čerstvou chutí recept
- Snadné na přípravu
- 1 porce
- 0 minut
Pro 1 porce
Ingredience
Postup přípravy
-
- V teplém mléce rozmícháme droždí a přidejte asi 6 lžic mouky.
- Těsto dobře promíchejte a nechte vykynout asi 30 minut na teplém místě.
- Vajíčka pokojové teploty rozmíchejte se špetkou soli a postupně je přidávejte do vykynutého těsta
- Přidejte zbytek mouky a olej, případně vlažnou vodu je nezbytná a je třeba těsto hníst tak, že se nakonec nebude lepit na prsty.
- Nechte ho vykynout ještě půlhodinu.
- Pracovní desku si potřete olejem, ne moukou a vytvarujte si menší hromádky z těsta.
- Nemusí mít žádný přesný tvar, stačí pokud je umístíte asi 2 až 3 centimetry od sebe.
- Plech nebo pracovní desku přikryté utěrkou a nechte ještě 15 dalších minut kynout.
- Během čekání si můžete připravit různé náplně, ať už ořechovou makovou, čokoládovou, vanilkovou, pudingovou nebo povidlové.
- To, jak budete postupovat dál se odvíjí od zvoleného způsobu přípravy.
- Buchty můžete péct v troubě ale i smažit na oleji podobně jako koblihy.
- Já jsem buchty upekla v troubě na 180 stupňů a pekly se přibližně 30 minut.
Podobné recepty
Další receptySkvělý domácí chléb s dokonalou kůrkou strčí do kapsy všechny kupované
pečivo
120 minut