Nejlepší kynuté těsto na lahodné buchty s čerstvou chutí recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 1 porce
  • 0 minut
Tomáš, 01. 02. 2019

Pro 1 porce

Ingredience

Postup přípravy

    1. V teplém mléce rozmícháme droždí a přidejte asi 6 lžic mouky.
    2. Těsto dobře promíchejte a nechte vykynout asi 30 minut na teplém místě.
    3. Vajíčka pokojové teploty rozmíchejte se špetkou soli a postupně je přidávejte do vykynutého těsta
    4. Přidejte zbytek mouky a olej, případně vlažnou vodu je nezbytná a je třeba těsto hníst tak, že se nakonec nebude lepit na prsty.
    5. Nechte ho vykynout ještě půlhodinu.
    6. Pracovní desku si potřete olejem, ne moukou a vytvarujte si menší hromádky z těsta.
    7. Nemusí mít žádný přesný tvar, stačí pokud je umístíte asi 2 až 3 centimetry od sebe.
    8. Plech nebo pracovní desku přikryté utěrkou a nechte ještě 15 dalších minut kynout.
    9. Během čekání si můžete připravit různé náplně, ať už ořechovou makovou, čokoládovou, vanilkovou, pudingovou nebo povidlové.
    10. To, jak budete postupovat dál se odvíjí od zvoleného způsobu přípravy.
    11. Buchty můžete péct v troubě ale i smažit na oleji podobně jako koblihy.
    12. Já jsem buchty upekla v troubě na 180 stupňů a pekly se přibližně 30 minut.