Nejlepší hrnkový koláč s džemem a čokoládou: rychlý a vláčný dezert bez námahy recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 10 porcí
  • 45 minut
Jan, 16. 06. 2025

Hledáte rychlý recept na sladký dezert, který je jednoduchý, vláčný a hotový za pár minut? Vyzkoušejte hrnkový čokoládový koláč s džemem, který připomíná chuť domácích koláčů od babičky. Žádné vážení, žádné složité suroviny – jen pár hrnků, miska a trouba. Ideální, když vás honí mlsná nebo čekáte nečekanou návštěvu.

Pro 10 porcí

Ingredience

Na těsto (1 hrnek = 200 ml):

Na povrch:

Postup přípravy

  • Suché ingredience: V míse smíchejte mouku, kakao, cukr, prášek do pečiva a skořici.
  • Mokré ingredience: V jiné míse smíchejte olej, vodu, rumové aroma a švestkový džem.
  • Spojení těsta: Mokré suroviny vlijte do suché směsi a dobře promíchejte do hladkého a jednotného těsta.
  • Pečení: Plech vyložte pečicím papírem nebo jej vymažte tukem a vysypte moukou. Nalijte těsto a rovnoměrně rozetřete. Pečte v předehřáté troubě na 200 °C asi 35 minut – záleží na vaší troubě, proto proveďte zkoušku špejlí.
  • Zdobení: Po vychladnutí koláč polijte čokoládovou polevou a ozdobte nasekanými ořechy. Nakrájejte na kostky a podávejte.

Čas přípravy a počet porcí

  • Doba přípravy: 10 minut

  • Doba pečení: 35 minut

  • Celkový čas: 45 minut

  • Počet porcí: 20 kostek

Závěr receptu

Tento hrnkový čokoládový koláč s džemem je ideálním řešením, když potřebujete rychle připravit chutný moučník bez vážení surovin. Výsledkem je nadýchaný a vláčný koláč, který můžete snadno obměnit podle chuti – stačí vyměnit džem nebo přidat ořechy rovnou do těsta. Skvěle se hodí k odpolední kávě nebo jako sladká svačina pro děti.