Nejlepší hrnkové těsto na lívance ze základních surovin recept
- Sředně těžká přípava
- 4 porce
- 0 minut
Pro 4 porce
Ingredience
Postup přípravy
-
- Žloutky oddělíme od bílků a smíchame je s cukrem, vanilkovým cukrem a solí. Po částech přisypeme mouku a dbáme na to, aby nám nevznikly hrudky.
- Následně přimícháme nastrouhaná jablka.
- Bílky vymíchame na tuhý sníh a postupně ho přimícháme do těsta.
- Na rozpálené pánvi vymazané olejem pečeme lívance na středním ohni z obou stran, dokud nezískají světlehnědou barvu. Dobrou chuť!
Podobné recepty
Další recepty
Čokoládový koláč „Ranní rosa“ s tvarohovými kuličkami – efektní dezert bez složitostí
dezerty
45 minut

Jednoduchý meruňkový koláč s tvarohem: křehký, svěží a ideální na léto
dezerty
105 minut

Domácí zmrzlina s ricottou a citronem: lehká, krémová a lepší než z obchodu
chuťovky
45 minut