Nejlepší domácí zmrzlina na světě – jen ze 4 surovin a bez zmrzlinovače recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 6 porcí
  • 20 minut
Jan, 12. 05. 2025

Jednoduchý recept na krémovou domácí zmrzlinu s neodolatelnou chutí, která hravě překoná tu z obchodu

Pokud hledáte recept na jednoduchou a přitom chuťově dokonalou zmrzlinu, jste na správném místě. Tato domácí verze se připravuje bez zmrzlinovače a jen ze čtyř základních surovin. Žádné umělé přísady, stabilizátory ani konzervanty – jen smetana, žloutky, cukr a mléko. Výsledkem je nadýchaná, jemně sladká a neuvěřitelně krémová zmrzlina, která vás přesvědčí, že tu kupovanou už opravdu nepotřebujete.

Pro 6 porcí

Ingredience

volitelné: 30 g čokolády na dochucení nebo polevu

Postup přípravy

  • Žloutkový základ Ve větší míse vyšlehejte žloutky s cukrem do světlé pěny. Přidejte mléko a znovu důkladně promíchejte.
  • Zahuštění Směs přelijte do hrnce a za stálého míchání na mírném ohni lehce zahřejte. Nevařte! Jakmile zhoustne (nesmí se srazit), odstavte a nechte zcela vychladnout.
  • Smetanová část Ve vedlejší míse vyšlehejte smetanu do polotuha. Vmíchejte ji do vychladlé žloutkové směsi. Pokud chcete, přidejte nasekanou čokoládu, vanilku, oříšky nebo ovoce.
  • Mražení Připravenou směs nalijte do vhodné nádoby a uložte do mrazáku. Během prvních 2–3 hodin ji každých 30–60 minut promíchejte (např. vidličkou), aby se nevytvářely ledové krystalky. Po cca 5–6 hodinách je zmrzlina hotová.

Celková doba přípravy: 20 minut + 5–6 hodin mražení

Počet porcí: cca 6

Závěr

Domácí zmrzlina připravená podle tohoto receptu je důkazem, že s minimem surovin lze vykouzlit dokonalý výsledek. Je ideální pro teplé dny, návštěvy nebo jen tak pro radost. Smetanová struktura, přirozená sladkost a možnost přizpůsobení podle chuti dělají z tohoto receptu favorita, ke kterému se budete rádi vracet.