Nejlepší domácí langoše: Měkké jako obláček a hotové za pár minut recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 8 porcí
  • 55 minut
Jan, 05. 06. 2025

Kdo by nemiloval voňavé, zlatavé langoše? Tato tradiční pochoutka, známá z jarmarků a koupališť, se dá snadno připravit i doma. Tento recept vám ukáže, jak za půl hodiny vykouzlit měkoučké langoše, které budou chutnat celé rodině. Těsto je jednoduché na přípravu a nevyžaduje kvásek – stačí smíchat suroviny, nechat chvíli odpočinout a můžete smažit. Výsledek? Langoše tak nadýchané, že se rozplývají na jazyku.

Pro 8 porcí

Ingredience

Postup přípravy

  • Příprava těsta Do velké mísy nasypte mouku, instantní droždí, sůl a cukr. Přilijte vlažnou vodu a rukou nebo mixérem vypracujte hladké, měkké těsto. Nemusíte připravovat kvásek – instantní droždí se rovnou přidává do mouky.
  • Kynutí Těsto zakryjte utěrkou a nechte kynout na teplém místě zhruba 15–20 minut. Během této doby by mělo znatelně nakynout.
  • Tvarování langošů Vykynuté těsto rozdělte na 8 stejných kousků. Z každého vytvarujte bochánek, který necháte dalších 10 minut odpočívat. Poté každý bochánek rukama roztáhněte na tenkou placku o tloušťce přibližně 0,5 cm.
  • Smažení Na pánvi rozehřejte větší množství oleje. Langoše smažte z obou stran dozlatova – každá strana trvá přibližně 1–2 minuty. Hotové langoše odkládejte na papírovou utěrku, aby se odsál přebytečný tuk.

Čas přípravy

Příprava: 10 minut

Kynutí: 30 minut

Smažení: 15 minut

Celkem: cca 55 minut

Počet porcí

8 kusů

Závěr

Domácí langoše jsou rychlé, měkké a neuvěřitelně chutné. Nejlépe chutnají ještě teplé – potřené česnekem, zakysanou smetanou nebo posypané sýrem. Díky tomuto jednoduchému receptu si je můžete dopřát kdykoliv, a to bez složitostí. Langoše patří mezi poklady domácí kuchyně, které nikdy neomrzí.