Nejlepší dírkovaný pudinkový šlehačkový koláč, jaký jsem kdy jedla. Je fantastický! recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 12 porcí
  • 90 minut
Tomáš, 16. 12. 2024

Pokud hledáte recept na koláč, který všechny ohromí, pak jste na správném místě. Tento pudinkový šlehačkový koláč s dírkami je naprosto fantastický a po ochutnání se budete vracet pro další kousek. Příprava je snadná a výsledek je vynikající. Vyzkoušejte a užijte si tento lahodný dezert!

Pro 12 porcí

Ingredience

Na těsto:

Na krém:

Postup přípravy

  • Pudink: Uvařte pudink podle návodu a nechte vychladnout.
  • Příprava těsta: Žloutky utřete s práškovým cukrem a vanilkovým cukrem. Přidejte olej, vodu a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Na závěr opatrně přidejte vyšlehané bílky a důkladně promíchejte. Těsto vylijte na vymazaný a moukou vysypaný plech.
  • Pečení těsta: Těsto pečte v předehřáté troubě na 180°C po dobu 25-30 minut (nebo do zlatova).
  • Pudink do těsta: Když pudink vychladne, lžící rovnoměrně rozprostřete malé hromádky pudinku na těsto. Vraťte plech zpět do trouby a pečte dalších 15 minut.
  • Příprava krému: Šlehačku vyšlehejte s cukrem podle návodu. Smetanu utřete s vanilkovým cukrem a spojte ji se šlehačkou.
  • Dokončení koláče: Krém namažte na vychladlý koláč. Posypte Grankem nebo nastrouhanou čokoládou.
  • Chlazení: Koláč dejte do lednice na pár hodin, aby krém pěkně ztuhl.

Tento koláč je skvélé zpestření každé oslavy nebo víkendového odpoledne. Vyzkoušejte ho a uvidíte, že se stane oblíbeným dezertem celé rodiny!