Nadýchaná cuketová kolečka se zakysanou smetanou a česnekem recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 25 minut
Jan, 24. 07. 2025

Lehká a zdravá příloha i samostatný předkrm, který si zamilujete. Zelená, žlutá i tygrovaná cuketa se dokonale snoubí s česnekovou zakysanou smetanou a výrazným parmazánem. Příprava je rychlá a nevyžaduje žádné složité suroviny.

Pro 4 porce

Ingredience

(volitelně) čerstvé bylinky: kopr, koriandr nebo jarní cibulka

Postup přípravy

  • Příprava cukety Omytou cuketu nakrájejte na kolečka silná cca 0,5–1 cm. Kraje nemusíte šikmo ořezávat, stačí rovný řez. Kolečka rozložte na plech vyložený pečicím papírem v jedné vrstvě.
  • Česneková smetana Zakysanou smetanu smíchejte s prolisovaným česnekem a špetkou soli. Dochucení přizpůsobte své chuti.
  • Sestavení a pečení Každé cuketové kolečko potřete česnekovou smetanou a posypte bohatou vrstvou parmazánu. Pokud používáte bylinky, můžete je přimíchat do sýra nebo posypat až na hotové kolečko.
  • Pečení Plech vložte do předehřáté trouby na 180 °C a pečte 15–20 minut, dokud sýr nezezlátne a okraje cukety nezačnou zlátnout.
  • Servírování Podávejte teplé jako přílohu k masu, rybě nebo jako samostatný předkrm. Výborné jsou i na piknik či jako svačina.

Počet porcí

4 porce

Celková doba přípravy

  • Příprava: 10 minut

  • Pečení: 15–20 minut

    Celkem: 25–30 minut

Závěr

Tyto cuketa se smetanou a česnekem zapečená v troubě se stanou vaší novou oblíbenou přílohou. Jsou zdravé, rychlé a variabilní – místo parmazánu klidně vyzkoušejte gruyère nebo eidam a dochuťte je svými oblíbenými bylinkami. Cuketová sezóna má plné kouzlo právě teď, tak si ji vychutnejte bez výčitek!

Geniální cuketová omáčka na celý rok

jaro
110 minut
0
(0)
29. 07. 2025 Jan