Nadýchaná čokoládová pěna – lahodný dezert recept
- Snadné na přípravu
- 4 porce
- 0 minut
Pro 4 porce
Ingredience
Postup přípravy
-
- Tu musíte nejprve rozpustit.
- Samozřejmě nejlépe pozvolna a pomalu, a to s využitím hrnce, který bude ve vodní lázni.
- Jakmile má čokoláda požadovanou konzistenci, přichází také na řadu doba, kdy do ní dáte máslo.
- I to se musí nejprve rozpustit a potom můžete celou směs důkladně ale jemně promíchat.
- Potom ji sundejte z plotny, jelikož je hotová.
- V tu chvíli také přichází doba, kdy použijete vejce.
- Konkrétně tedy vaječné žloutky.
- Ty je třeba do rozpuštěné čokolády s máslem důkladně vmíchat, čímž se celá směs lépe spojí a dostane potřebnou konzistenci.
- Nyní vezměte zbývající bílky, vezměte si mixér a můžete se pustit do přípravy pěny. Jednoduše je vyšlehávejte a k tomu přidávejte cukry.
- Vaším cílem je pevnější pěna. Tedy hustší sníh, který bude dobře držet tvar a také svou konzistenci. I toto je velmi důležité.
- Nyní přichází chvíle, kdy opatrně a jemně spojíte čokoládu s bílky. Buďte opatrní, jelikož cílem by mělo být zachovat strukturu a nadýchanost, který je základem daného receptu.
- Jakmile máte hotovo, již opatrně nalíváte do připravených nádob. Třeba do skleniček, nebo mističek.
- Ty následně přikryjte potravinovou folií a dejte do lednice.
- Ideálně na 2 – 4 hodiny, aby se čokoládová pěna dokonale vychladila.
- Potom můžete vyndat a ochutnat