Domácí rakouské Mozartovy koule snadný recept
- Snadné na přípravu
- 4 porce
- 0 minut
Pro 4 porce
Ingredience
Postup přípravy
- Smíchejte mleté mandle (250 g), cukr, šťávu a kůru z citronu, a vejce.
- Směs rozdělte na 3 části.
- První část smíchejte s mletými pistáciemi, druhou s kakaem a třetí se zbytkem mandlí (50g).
- Ze směsi s pistáciemi udělejte malou kuličku, z kakaové směsi si připravte placičku a s ní obalte pistáciovou kuličku, zahlaďte a překryjte další placičkou z mandlové směsi.
- Opět uhlaďte.
- Rozpusťte hořkou čokoládu.
- V ní namáčejte kuličky a dávejte je stranou na plech vyložený pečícím papírem.
- Nechte vychladit, dokud čokoláda neztuhne.