Tuto zelnou placku dělávala moje babička na Moravě, a proto ji celá moje rodina milovala.Je to nejlepší způsob, jak využít mleté maso. Recept je velmi jednoduchý a rychlý a samozřejmě je vynikající!
Moravské zelňáky na plechu recept
- Snadné na přípravu
- 8 porcí
- 0 minut
Pro 8 porcí
Ingredience
Postup přípravy
- Ze zelí zlehka vytlačíme vodu a pokrájíme na drobno. Do mísy dáme maso, nadrobno nakrájenou cibuli, pepř, česnek a zelí. Důkladně to promícháme a spojíme.
- K masové směsi přidáme mouku, prášek a zbytek surovin. Vše promícháme, dochutíme tak,aby vzniklo hustší, roztíratelné těsto.Mělo by vypadat zhruba jako na bramboráky.
- Připravíme si větší plech a vyložíme si ho pečícím papírem. Těsto rozetřeme a můžeme posypat kostkami slaniny.
- Dáme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 st. do zlatavé barvy.
Podobné recepty
Další recepty
Babiččin masový nákyp se šunkou a sýrem: Recept, který si oblíbí celá rodina
hlavní chody
15 minut

Zapečený obalovaný květák z trouby – křupavý, lehký a chutný bez smažení
hlavní chody
45 minut