Mleté maso s bramborami v jednom pekáči recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 0 minut
Tomáš, 26. 01. 2019

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

    1. Neprve si uvařte rýži, ale přibližně do polohotového stavu.
    2. Poté si nastrouhejte mrkev, cibuli a vše osmažte v pánvi.
    3. Následně si smíchejte rýži, mrkev, česnek a mleté maso, a dochuťte špetkou soli a pepře.
    4. Z hotové směsi si potom vytvořte kuličky o průměru cca 4 cm.
    5. Teď přijdou na řadu brambory, které si nařežte na kolečka a jemně je osolte.
    6. Pak si vyberte vhodnou formu na pečení, kterou si vymažte olejem, případně máslem.
    7. Do formy vyskládejte jak brambory, tak masové koule.
    8. Péct byste měli v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů přibližně pár minut.
    9. Teď přijde na řadu zálivka, kterou si vytvoříte smícháním zakysané smetany, vody, rajčatového protlaku, špetky soli a pepře.
    10. Výslednou směsí zalijte brambory a masové koule, a pečete dalších 15 minut.
    11. Poté celou směs zasypte nastrouhaným sýrem a pečte dalších 5 minut, tak aby se sýr roztál a zapekl dozlatova.