Lahodné medové řezy recept

4.7
(41)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 120 minut
Tomáš, 23. 11. 2018

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

  • Začneme těstem (1 vejce, 150 g cukru, 1 lžička jedlé sody, 50 g margarínu, 2 lžíce mléka, 2 lžíce medu, 450 g hladké mouky, 1 lžíce kakaa) . Všechny přísady (kromě mouky) vymícháme šlehačem.
  • Potom dáme na sporák a zahřejeme pokud nám soda nepřestane pěnit.
  • Pak odstavíme a přidáme mouku.
  • Uděláme plastické těsto, které si rozdělíme na 4 stejné části.
  • Rozválíme ještě dokud je těsto teplé na velikost plechu.
  • Přeneseme na plechy.
  • Můžete použít pro jistotu pečící papír (pokud nevíte těsto vyválet na tenoučké, můžete si těsto rozdělit na tři části a vyválíme tři trochu hrubší pláty).
  • Pečeme při 180 ° C každý plát cca 5-8 minut.
  • Ještě za tepla vyklopíme z plechu.
  • Krém (4 dcl mléka, 2 1/2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce cukru, 1 vanilkový cukr, 2 lžíce moučkového cukru, 150 g másla) si uděláme tak, že si 2 polévkové lžíce mouky utřeme v mléce spolu s cukrem a uvaříme hustou kaši.
  • Když nám kaše vychladne přimícháme máslo které jsme si předtím smíchali s práškovým cukrem do pěny.
  • Mícháme pohromadě dokud nám nevznikne hladký krém.
  • Krém si rozdělíme na tři části při čtyřech plátech a na 2 části při třech plátech.
  • Natřeme na pláty. poslední plát potřeme čokoládovou polevou (100 g hořké čokolády, 3 lžíce oleje)
  • Nejlepší je zákusek na druhý den, změkne a dobře se krájí.

Fánky ze zakysané smetany recept

dezerty
0 minut
5
(1)
21. 10. 2022 Dalibor