Celková doba přípravy:
aktivní práce cca 25–30 minut + louhování 24 hodin + sterilizace 15 minut = cca 24 hodin 45 minut (bez započtení chladnutí)
Počet porcí:
cca 12 porcí jako příloha
nebo 3–4 menší sklenice (300–400 ml)
Tipy:
-
Nálev je výrazně sladkokyselý s medovým tónem; podle chuti můžete med lehce navýšit či ubrat.
-
Pro ostřejší verzi přidejte kuličky nového koření nebo kousek feferonky.
-
Sklenice a víčka vždy pečlivě sterilizujte – zvýšíte trvanlivost a jistotu, že se zavařenina nepokazí.
Závěr
Medová nakládaná rajčata jsou přesně ten kousek léta, který chcete mít po ruce celou zimu. Jsou skvělá k pečeným masům, uzeninám, sýrům, ale i jako rychlé dochucení studené mísy či salátu. Jakmile je jednou vyzkoušíte, pravděpodobně budete příště dělat dvojnásobnou dávku.