Masový dort recept
- Snadné na přípravu
- 4 porce
- 1 minuta
Pro 4 porce
Ingredience
Postup přípravy
-
- Jako první si očistíme cibuli a mrkev a následně cibuli nakrájíme na co nejmenší kousky a mrkev můžeme nastrouhat (nemusí být zcela na jemno). Pak si omyjeme kuřecí maso a játra a také je nakrájíme na drobné kousky. Nakrájenou zeleninu i maso si vysypeme do mísy.
- Potom si vezmeme chléb a nakrájíme ho na malé kostičky a přidáme do mísy. Ke směsi zeleniny a masa přidáme na jemno nakrájený kopr a petrželku a také osolíme a opepříme podle chuti. Tři stroužky česneku prolisujeme a dáme také k ostatním ingrediencím. Přidáme ještě jedno vejce a vše co nejlépe promícháme, ideálně rukama. Měli bychom uhnít hmotu, která je mírně “lepivá” a nedrolí se. V případě, že by tomu tak nebylo můžeme přidat trošku vody.
- Zbývajících pět vajec dáme vařit natvrdo a po uvaření jejich chladné oloupeme. Připravíme si formu na zapékání (jako na bábovku) a vymažeme ji olejem. Potom do ní namačkáme trochu směsi na dno a na ni naskládáme dokola uvařená vejce. Následně je zakryjeme zbylou směsí, kterou zarovnáme a na závěr potřeme olejem.
- Masovou nádivku s vejci vložíme do trouby vyhřáté na 180 stupňů a pečeme asi 45 minut. Po vytažení z trouby necháme mírně vychladnout a vyklopený slaný dort krájíme na kousky a podáváme.