Masový dort recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 1 minuta
Jan, 12. 06. 2024

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

    1. Jako první si očistíme cibuli a mrkev a následně cibuli nakrájíme na co nejmenší kousky a mrkev můžeme nastrouhat (nemusí být zcela na jemno). Pak si omyjeme kuřecí maso a játra a také je nakrájíme na drobné kousky. Nakrájenou zeleninu i maso si vysypeme do mísy.
    2. Potom si vezmeme chléb a nakrájíme ho na malé kostičky a přidáme do mísy. Ke směsi zeleniny a masa přidáme na jemno nakrájený kopr a petrželku a také osolíme a opepříme podle chuti. Tři stroužky česneku prolisujeme a dáme také k ostatním ingrediencím. Přidáme ještě jedno vejce a vše co nejlépe promícháme, ideálně rukama. Měli bychom uhnít hmotu, která je mírně “lepivá” a nedrolí se. V případě, že by tomu tak nebylo můžeme přidat trošku vody.
    3. Zbývajících pět vajec dáme vařit natvrdo a po uvaření jejich chladné oloupeme. Připravíme si formu na zapékání (jako na bábovku) a vymažeme ji olejem. Potom do ní namačkáme trochu směsi na dno a na ni naskládáme dokola uvařená vejce. Následně je zakryjeme zbylou směsí, kterou zarovnáme a na závěr potřeme olejem.
    4. Masovou nádivku s vejci vložíme do trouby vyhřáté na 180 stupňů a pečeme asi 45 minut. Po vytažení z trouby necháme mírně vychladnout a vyklopený slaný dort krájíme na kousky a podáváme.