Masová roláda překládaná se sýrem a skvělou omáčkou recept
- Sředně těžká přípava
- 6 porcí
- 0 minut
Pro 6 porcí
Ingredience
Postup přípravy
-
- Troubu si nastavíme na 200 stupňů. Na pánvi s olejem si krátce orestujeme houby, osolíme a opepříme. Stačí skutečně krátce, houby se dopečou v troubě.
- Maso rozřízneme na co největší plochu.
- Osolíme, opepříme a uložíme plátky slaniny.
- Uložíme plátky sýra a houby.
- Pak přendáme maso na polovinu. A snažíme co nejvíce ho uzavřít / srolovat.
- Zabalíme zbylými plátky slaniny a obvážeme pomocí motouzu.
- Olej smícháme s vývarem a vínem, dobře přelijeme přes roládu, kterou jsme si přendali na pekáč.
- Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi hodinu, v závislosti na velikosti role.
-
Když je slaninka z jedné strany zlatavá, obrátíme a přelijme výpekem. Během pečení můžeme i několikrát popřekládat a přelít výpekem.
-
Před dopečením si připravíme omáčku. Na olej dáme osmahnout cibulku a když změkne a nabere zlatavý nádech, přidáme vývar smíchaný s cukrem a na malém plameni vaříme, dokud směs nezhoustne a nezkaramelizuje (asi 20 minut). Pak jednoduše navrstvíme na roládu.
- Dobrou chuť