Masová roláda překládaná se sýrem a skvělou omáčkou recept

0
(0)

  • Sředně těžká přípava
  • 6 porcí
  • 0 minut
Tomáš, 18. 11. 2018

Pro 6 porcí

Ingredience

Postup přípravy

    1. Troubu si nastavíme na 200 stupňů. Na pánvi s olejem si krátce orestujeme houby, osolíme a opepříme. Stačí skutečně krátce, houby se dopečou v troubě.
    2. Maso rozřízneme na co největší plochu.
    3. Osolíme, opepříme a uložíme plátky slaniny.
    4. Uložíme plátky sýra a houby.
    5. Pak přendáme maso na polovinu. A snažíme co nejvíce ho uzavřít / srolovat.
    6. Zabalíme zbylými plátky slaniny a obvážeme pomocí motouzu.
    7. Olej smícháme s vývarem a vínem, dobře přelijeme přes roládu, kterou jsme si přendali na pekáč.
    8. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi hodinu, v závislosti na velikosti role.
    9.  

      Když je slaninka z jedné strany zlatavá, obrátíme a přelijme výpekem. Během pečení můžeme i několikrát popřekládat a přelít výpekem.

    10.  

      Před dopečením si připravíme omáčku. Na olej dáme osmahnout cibulku a když změkne a nabere zlatavý nádech, přidáme vývar smíchaný s cukrem a na malém plameni vaříme, dokud směs nezhoustne a nezkaramelizuje (asi 20 minut). Pak jednoduše navrstvíme na roládu.

    11. Dobrou chuť