Maďarské halušky bez brambor a vajec recept
- Sředně těžká přípava
- 4 porce
- 1 minuta
Pro 4 porce
Ingredience
Postup přípravy
-
- Do větší mísy nasypeme oba druhy mouky, uprostřed uděláme důlek a nalijeme do ní vodu.
- Vařečkou mícháme, dokud nevznikne jednotné těsto. Těsto by mělo být vláčné a jemné.
- Mé doporučení je haluškové těsto nesolit, aby se nerozvařily ve vodě. Pomocí haluškovače házíme do vroucí vody.
- Vaříme krátce, asi jen 5 minut. Poté scedíme a ještě horké promícháme s taveným sýrem (halušky příliš dlouho necedíme, aby si zachovaly trochu vody).
- Přidáme pár kapek výpeku ze slaniny a promícháme, dochutíme podle chuti solí.
- Druhou várku můžeme udělat například jako klasiku s brynzou a slaninou. Tyto halušky jsou skutečně výborné!