Maďarské halušky bez brambor a vajec recept

0
(0)

  • Sředně těžká přípava
  • 4 porce
  • 1 minuta
Jan, 13. 06. 2024

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

    1. Do větší mísy nasypeme oba druhy mouky, uprostřed uděláme důlek a nalijeme do ní vodu.
    2. Vařečkou mícháme, dokud nevznikne jednotné těsto. Těsto by mělo být vláčné a jemné.
    3. Mé doporučení je haluškové těsto nesolit, aby se nerozvařily ve vodě. Pomocí haluškovače házíme do vroucí vody.
    4. Vaříme krátce, asi jen 5 minut. Poté scedíme a ještě horké promícháme s taveným sýrem (halušky příliš dlouho necedíme, aby si zachovaly trochu vody).
    5. Přidáme pár kapek výpeku ze slaniny a promícháme, dochutíme podle chuti solí.
    6. Druhou várku můžeme udělat například jako klasiku s brynzou a slaninou. Tyto halušky jsou skutečně výborné!