Luxusní vrstvené vepřové maso s brambory na jednom pekáči, úžasná chuť a jednoduchá příprava Recept recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 8 porcí
  • 1 minuta
Tomáš, 15. 07. 2018

Pro 8 porcí

Ingredience

Postup přípravy

    1. Lehce si naklepeme vepřové maso. Poté ochutíme kořením dle vlastní fantazie a chuti. Např. gyros koření. Maso si můžeme také naložit den předem.
    2. Brambory oloupeme, umyjeme a nakrájíme na hrubší plátky. Polovinu brambor dáme na dno plechu a zasypeme libovolným kořením.
    3. Na brambory bohatě poklademe plátky bílé a červené cibule.
    4. Nyní je na řadě maso. Poklademe na cibulové patro polovinu masa. Můžeme nyní prolít marinádou, ve které bylo naloženo maso. Přidáme např. kousky slaniny a česnek.
    5. Poté opět navrstvíme brambory, cibuli a maso. Můžete celé zasypat cibulí a prolít olejem.
    6. Překryjeme alobalem a vložíme do trouby na 50-60 minut.
    7. Zatímco máme maso v troubě, připravíme si omáčku. V misce si smícháme zakysanou smetanu, sůl, pepř, např. kopr, čtyřbarevné koření a další koření, či bylinky dle chuti.
    8. Ke konci pečení odejmeme alobal. Na poslední vrstvu poklademe na plátky nakrájená rajčata a zalijeme, nebo potřeme připravenou omáčkou. Poté vložíme zpátky do trouby. Pečeme do křupavé kůrčičky.