Luxusní věnečky, které se vždy vydaří recept

0
(0)

  • Sředně těžká přípava
  • 4 porce
  • 0 minut
Tomáš, 22. 01. 2019

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

  • Krém:

    3 vanilkové cukry

    500 ml mléka

    2 vanilkové pudinky

    15 dkg másla

    12 dkg krupice

    4 lžíce rumu

    1. V hrnci svaříme vodu s tukem a solí.
    2. Potom přisypeme mouku a míchám (odpaluje). Pak se nechá těsto vychladnout.
    3. Do vychladlého těsta přidáváme POSTUPNĚ vejce jedno po druhém.
    4. Vejce musí pořádně zapracovat do těsta a pak se může dát další.
    5. Pečeme na pečení papíře na 170 C asi 20 min.
    6. Před vložením do trouby věnečky postříkáme vodou.
    7. Při pečení se trouba NESMÍ otevírat.
    8. Věnečky se začínají zvedat až tak po 15 min.
    9.  Po těch 20 min zkouším jeden věneček rozpůlit, abych zjistila jestli je uvnitř upečený.
    10. Krém: máslo necháme změknout.
    11. Mléko, cukr a pudinky svaříme v hladký pudink a za stálého míchání necháme vychladnout.
    12. Do změklého másla po částech zašleháme pudink.