Luxusní čokoládové řezy se žloutkovým krémem: Dezert, který oslní každý slavnostní stůl recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 12 porcí
  • 103 minut
Jan, 05. 05. 2025

Vyzkoušejte recept na luxusní čokoládové řezy se žloutkovým krémem, který potěší každého milovníka čokolády a krémových dezertů. Jemný bílkový korpus, sametový žloutkový krém a bohatá čokoládová poleva tvoří dokonalou kombinaci chutí i textur. Tento dezert je ideální volbou pro oslavy, sváteční chvíle nebo jako sladká tečka k nedělní kávě.

Pro 12 porcí

Ingredience

Na korpus:

Na žloutkový krém:

Na polevu:

Na dokončení:

Postup přípravy

  • Příprava korpusu: Bílky se špetkou soli vyšlehejte do tuhého sněhu. Postupně zašlehejte cukr. Jemně vmíchejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a strouhanou čokoládou. Těsto rozetřete na pečicí papír a pečte v troubě vyhřáté na 180 °C přibližně 8 minut. Nechte zcela vychladnout.
  • Příprava krému: Smíchejte žloutky, cukr a škrob s částí mléka. Zbytek mléka zahřejte a za stálého míchání přilijte žloutkovou směs. Vařte do zhoustnutí. Po vychladnutí vmíchejte máslo a vyšlehejte do hladkého krému.
  • Čokoládová poleva: V hrnci zahřejte mléko s máslem, přidejte čokoládu a míchejte do rozpuštění. Nechte lehce zchladnout.
  • Sestavení: Vychladlý korpus rozřízněte na 3 pláty. Každý potřete mlékem a navrstvíte krém. Pokračujte vrstvením. Zakončete krémem a přelijte čokoládovou polevou. Nechte minimálně 1 hodinu vychladit v lednici, ideálně přes noc.
  • Servírování: Před podáváním můžete ozdobit šlehačkou nebo čokoládovými hoblinkami.

Čas přípravy: 1 hodina 43 minut

Počet porcí: cca 12

Závěr

Luxusní čokoládové řezy se žloutkovým krémem jsou opravdovou delikatesou. Překvapí svou jemností, vyvážeností chutí a krásným vzhledem. Pokud hledáte dezert, který zaujme na první pohled i sousto, právě jste ho našli. Dopřejte si tuto sladkou eleganci při každé slavnostní příležitosti.