Lehoučký ořechový dort s jemnou náplní posypaný čokoládou recept

0
(0)

  • Sředně těžká přípava
  • 4 porce
  • 0 minut
Tomáš, 02. 02. 2019

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

  • Náplň

    • 850 g mletých ořechů
    • 2 polévkové lžíce mletého cukru
    • 200 ml mléka
    • 2 polévkové lžíce hladké mouky
    • 2 lžíce másla

    Na ozdobu

    • 150 g mletých ořechů
    • 50 g čokoládových hoblinek
    1. Do bílků přidejte špetku soli a vyšlehejte tuhý sníh. Zatím uložte do ledničky.
    2. Žloutky zasypte mletým i vanilkovým cukrem a chvíli šlehejte. Přidejte horkou (ne vroucí) vodu a vyšlehejte do hustší pěny.
    3. Do žloutkové pěny zašlehejte malou část sněhu a postupně vmíchávejteprosátou mouku s práškem do pečiva.
    4. Mouku vmíchávejte opatrně a zlehkavařečkou, nikoli šlehačem.
    5. Nakonec přidejte zbytek sněhu.
    6. Hotové těsto nalijte do dortové formy, pokud nemáte, klidně na plech vyložený pečícím papírem a vložte do trouby vyhřáté na 160 ℃.
    7. Pečte 45 až 50 minut podle výkonu vaší trouby.
    8. Upečený korpus nechejte ve formě vychladnout a teprve poté vyjměte ven.
    9. Než korpus vychladne, připravte si ořechový krém.
    10. Do hrnce dejte ořechy, cukr, mouku a část mléka.
    11. Za stálého míchání a postupného přilévání zbytku mléka přiveďte k varu a vařte do zhoustnutí.
    12. Poté vypněte plamen a nechejte zcela vychladnout.
    13. Do prochladlé směsi přidejte máslo a vyšlehejte do hladkého krému.

Doporučené články: