Lehké a chutné domácí mascarpone pouze ze 2 surovin hotové za 10 minut

Ingredience

  • 1 lžičku citronové šťávy
  • 2 hrnky smetany s vysokým obsahem tuku (40%)
2x
0 Kcal
00:00
Snadné

Postup přípravy

  1. Smetanu nalijte do hrnce a dejte na mírný plamen.
  2. Postupným zahříváním byste měli dosáhnout teploty 90 stupňů a tato teplota by měla zůstat konstantní.
  3. Po třech minutách vaření přidejte citrón a vařte další tři minuty.
  4. Celou směs odstavte ze sporáku a nechte vychladnout na pokojovou teplotu.
  5. Připravte si klasickou utěrku, takovou, jakou používali ještě naše maminky.
  6. Mascarpone nalijte do utěrky, kterou umístíte do cedníku a hrnce.
  7. Přes noc se odstředí syrovátka, která zůstanou v hrnci.
  8. Mascarpone můžete hned druhý den použít.
  9. V chladničce Vám vydrží i pár dní, ale přesuňte jej do uzavřené nádobky.
  10. Věřím, že Vás taková domácí výroba potěší, a protože to není vůbec náročné, můžete se do toho pustit hned teď.

data-matched-content-rows-num="1" data-matched-content-columns-num="3" data-matched-content-ui-type="image_stacked" data-ad-format="autorelaxed"