Lahodný borůrkový koláč s famózní jemnou chutí recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 10 porcí
  • 45 minut
Jan, 14. 07. 2025

Máte rádi šťavnaté borůvky a hledáte jednoduchý dezert, který si oblíbí celá rodina? Tento domácí borůvkový koláč neobsahuje vejce, přesto je vláčný, nadýchaný a jeho jemná chuť vás mile překvapí. Stačí pár základních surovin, rychlá příprava a během chvíle máte na stole skvělý koláč ke kávě či čaji.

Pro 10 porcí

Ingredience

Postup přípravy

  • Předehřátí trouby Předehřejte troubu na 180 °C (horkovzduch 160 °C). Formu o průměru 24 cm vymažte máslem nebo vyložte pečicím papírem.
  • Příprava těsta Ve velké míse smíchejte hladkou mouku s cukrem a práškem do pečiva. Promíchejte tak, aby se sypké ingredience rovnoměrně propojily.
  • Zalití tekutinami Do suché směsi vlijte mléko a olej. Válečkem či metličkou míchejte, dokud nevznikne hladké těsto bez hrudek.
  • Vmíchání borůvek Jemně do těsta zapracujte borůvky – snažte se je neporušit, aby se šťáva nerozptýlila příliš v těstě.
  • Pečení Těsto rovnoměrně rozetřete do připravené formy. Pečte v předehřáté troubě 30 minut, dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá.
  • Dokončení Koláč nechte mírně vychladnout, pak ho posypte moučkovým cukrem. Podávejte vlažný nebo vychladlý.

Počet porcí

10–12 kousků

Celková doba přípravy

  • Příprava těsta: 5 minut

  • Pečení: 30 minut

  • Chlazení a servírování: 10 minut

  • Celkem: 45 minut

Závěr receptu

Tento borůvkový koláč vás okouzlí svou jednoduchostí i lahodnou, jemně nakyslou chutí. Díky absenci vajec je navíc lehčí a rychlejší na přípravu. Připravte si ho při první příležitosti a vychutnejte si kousek léta kdykoli během roku.

 

Rychlý a chutný piškot s jahodami

dezerty
45 minut
0
(0)
14. 07. 2025 Jan