Kuřecí prsa zapečená s kozím sýrem a špenátem technikou Hassselback Recept recept
- Sředně těžká přípava
- 4 porce
- 1 minuta
Pro 4 porce
Ingredience
Postup přípravy
-
- Začněte tím, že si uvaříte čerstvý špenát dokud nebude vypadat jako kdyby byl zvadlý (cca 3-5 minut), pak přidejte kozí sýr a špetku červené papriky a vařte, dokud se sýr nerozpustí (přibližně 1 minutu)
- Do kuřecích prsou udělejte zářezy přibližně centimetr a půl od sebe asi do ¾ tloušťky prsou. Opatrně, nechceme je proříznout.
[postup]
- Prsa naplníme špenátovo – sýrovou směsí.
Okořeníme solí, pepřem a červenou paprikou
- Na vrch nastrouhejte trochu mozzarely nebo čedaru a dejte do trouby na cca 25 minut na přibližně 200 ° C. A to je vše
- Posledních 10 minut přepněte troubu z pečení na grilování a sýr nabude extra bublinky a nahnědlou barvu.
- Jak můžete vidět, špenát a sýr bude v každém kousku. Tento recept si určitě zamilujete.
- Něco podobného můžete udělat i v kombinaci s:
- Ugrilování s paprikou a feta sýrem nebo jablkem a hruškou, slaninou a sýrem a nebo s rýží a houbami.
- Kombinace nejsou omezeny, je to jen na vaší kreativitě.
- Ještě si to jednou rychle shrňme 🙂
- Nahřejte si troubu na 200 ° C, plech vyložte pečícím papírem.
- Ve velké pánvi si uvařte špenát na olivovém oleji a pak přidejte kozí sýr dokud se nerozpustí.
- Připavené kuřecí prsa si připravte na plech a můžete je naplnit směsí
- Vrch posypte sýrem, solí, pepřem a červenou mletou paprikou.
- Pečte 20-25 minut. Pokud chcete můžete nechat 10 minut grilovat.
- Dobrou chuť 🙂
- Začněte tím, že si uvaříte čerstvý špenát dokud nebude vypadat jako kdyby byl zvadlý (cca 3-5 minut), pak přidejte kozí sýr a špetku červené papriky a vařte, dokud se sýr nerozpustí (přibližně 1 minutu)
Podobné recepty
Další receptyVýborné křehké a šťavnaté kuřecí řízky na francouzský způsob. Rychlá příprava
hlavní chody
35 minut
Doporučené články: