Celková doba přípravy: 35–40 minut
Počet porcí: 4
Tipy pro jistý úspěch
-
Pro extra šťavnatost zakápněte plátky masa lžičkou citronové šťávy a nechte 10 minut odležet. Kyselina jemně křehčí vlákna.
-
Sýr volte jemně strouhaný; rychleji se rozpustí a omáčka bude hladká.
-
Na lehčí verzi usekněte část omáčky zeleninovým vývarem a přidejte jen hrst sýra.
-
Těstoviny neproplachujte vodou, stačí je promíchat s máslem a kapkou vody z vaření – škrob pomůže omáčce přilnout.
Závěr
Kombinace křupavého kuřete, voňavé česnekovo-sýrové omáčky a jednoduchých máslových těstovin patří k jídlům, která mizí z talířů bez řečí. Postup je rychlý, suroviny dostupné a výsledek stabilně výborný. Zařaďte recept do rodinného repertoáru – zvládne ho i začátečník a chutná malým i dospělým.