Krémové tiramisu recept

4.5
(47)

  • Sředně těžká přípava
  • 6 porcí
  • 100 minut
Tomáš, 20. 11. 2018

Pro 6 porcí

Ingredience

Postup přípravy

  • Žloutky smíchejte s moučkovým cukrem a nechte pěnovou směs vařit v páře, dokud nezhoustne. Trvá to zhruba 15-20 minut.
  • Směs nechte vychladnout a přimíchejte mascarpone.
  • Ušlehejte smetanu a také ji přidejte ke směsi.
  • Vše důkladně promíchejte mixérem.
  • Pokud potřebujete dvojnásobné množství, krém tvořte jednotlivě. Ve velkém množství Vám krém dokonale neztuhne.
  • Uvařte si kávu a přidejte do ní rum.
  • Piškoty nechte kávou s rumem nasáknout.
  • Vyskládejte si vlhké piškoty na plech.
  • Potřete směsí ze smetany a mascarpone.
  • Pak na vrstvu náplně zaskládejte další piškoty.
  • Opět potřete náplní.
  • Pro ozdobu můžete zaprášit kakaem.

Fánky ze zakysané smetany recept

dezerty
0 minut
5
(1)
21. 10. 2022 Dalibor