Křehké sušenky s broskvovým krémem: neodolatelný dezert, který zmizí ze stolu během minuty recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 20 porcí
  • 35 minut
Jan, 20. 11. 2025

Pokud hledáte rychlý a spolehlivý recept na sladkou dobrotu, která potěší děti i dospělé, tyto broskvové sušenky jsou ideální volbou. Křehké těsto, jemný vanilkový krém a šťavnaté broskve tvoří kombinaci, která se doslova rozplývá na jazyku. Dezert máte hotový za pár minut a hodí se ke kávě, čaji i jako rychlá domácí sladkost.

Pro 20 porcí

Ingredience

Krém:

Těsto:

Navrch:

Postup přípravy

  • Připravíme krém Do hrnce nalijte mléko, přidejte žloutek, vanilkový cukr, krupicový cukr a kukuřičný škrob. Za stálého míchání vařte na mírném ohni, dokud směs nezhoustne do hustého krému. Krém přesuněte do misky a nechte zcela vychladnout.
  • Připravíme těsto V míse vyšlehejte vejce s cukrem a olejem. Přidejte mouku, prášek do pečiva a citronovou kůru. Vypracujte měkké těsto a rozdělte ho na dvě poloviny. Jednu část uložte do mrazáku – po ztuhnutí se bude strouhat.
  • Tvarování sušenek Druhou část těsta vyválejte na tenký plát a vykrajujte kolečka. Přeneste je na plech vyložený pečicím papírem. Na každé kolečko dejte trochu broskvové dužiny a malou lžičku krému.
  • Dokončení Ztuhlou polovinu těsta nastrouhejte přímo na povrch sušenek, aby vznikla křehká posýpka.
  • Pečení Pečte v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 15–20 minut, dokud nezačnou zlátnout. Nechte je lehce vychladnout a poté podávejte.

Celková doba přípravy

  • Příprava: 20 minut

  • Pečení: 15–20 minut

  • Celkový čas: 35–40 minut

Závěr receptu

Tyto křehké broskvové sušenky jsou perfektní volbou, když chcete připravit něco jednoduchého, efektního a skutečně lahodného. Kombinace jemného krému, vláčných broskví a křupavého těsta je neodolatelná a sušenky mizí ze stolu okamžitě. Hodí se na víkendové mlsání, slavnostní stůl i jako rychlý dezert pro návštěvy. Uchovávejte je v uzavřené dóze, aby zůstaly krásně svěží.