Křehké pěnové vlnky: Jemné cukroví, které se rozplývá na jazyku recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 12 porcí
  • 115 minut
Jan, 10. 11. 2025

Pěnové vlnky patří mezi neuvěřitelně jemné domácí cukroví. Spojení křehkého sněhového základu a čokoládového krému vytváří chuťovou kombinaci, která mile překvapí každého milovníka sladkého. Je to skvělé cukroví ke kávě, na posezení s rodinou i na slavnostní příležitosti.

Pro 12 porcí

Ingredience

Vlnky:

Krém:

Postup přípravy

  • Bílky smíchejte s cukrem a dejte nad vodní lázeň. Zahřívejte přibližně 10 minut na zhruba 75 °C, dokud se cukr nerozpustí a nevznikne jemná pěna. Přemístěte do robota a vyšlehejte do pevného hustého sněhu (asi 12 minut).
  • Sníh přendejte do cukrářského sáčku s ozdobnou špičkou a na plech s pečicím papírem vytvořte vlnky. Sušte v troubě při 100 °C asi 1,5 hodiny (po chvíli můžete teplotu snížit na 80 °C).
  • Na krém vyšlehejte žloutky s cukrem nad parou do husté pěny. Přidejte mléko a kakao, nechte vychladnout a poté vyšlehejte se změklým máslem do hladkého krému.
  • Krém přendejte do sáčku s ozdobnou špičkou a nastříkejte na vychladlé pěnové vlnky. Přiklopte druhou vlnkou a jemně přitlačte.

Celková doba přípravy

Aktivní příprava: 25 minut

Sušení a dokončení: 1 hodina 30 minut

Celkem: 1 hodina 55 minut

Počet porcí

20–24 kusů dle velikosti

Závěr

Pěnové vlnky jsou cukroví, které si zaslouží své místo v domácí sbírce receptů. Chuťově jemné, křehké a dokonale sladěné s čokoládovým krémem. Vypadají krásně i na talíři a díky své lehkosti mizí doslova před očima.