Božské koblihy s náplní ze zakysané smetany hotové za 20 minut recept
- Sředně těžká přípava
- 5 porcí
- 20 minut
Pro 5 porcí
Ingredience
Postup přípravy
-
- V misce smícháme vejce, cukr, vanilkový cukr, zakysanou smetanu a špetku soli.
-
Přidáme rum nebo několik kapek aroma a potom přidáváme postupně mouku.
-
Rukama zpracujeme hladké těsto a pak ho na pracovní desce rozválíme na tloušťku půl centimetru a vykrajujeme jednotlivé koblihy.
-
Další možností je z těsta přímo lžící odebírat menší kousky a dávat je do rozpáleného oleje – koblihy nebudou tak pěkné, ale na chuti jim to neubere:)
-
Smažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Pomocí ubrousků odstraníme přebytečný olej a podáváme posypané práškovým cukrem.
Podobné recepty
Další recepty
Medové řezy trochu jinak – nejjemnější dezert, který se rozplývá na jazyku
dezerty
50 minut

Pomerančové Sanquickové řezy: dezert, který nesmí chybět na žádném svátečním stole
dezerty
60 minut