Božské koblihy s náplní ze zakysané smetany hotové za 20 minut recept

4.4
(33)

  • Sředně těžká přípava
  • 5 porcí
  • 20 minut
Tomáš, 27. 05. 2024

Pro 5 porcí

Ingredience

Postup přípravy

    1. V misce smícháme vejce, cukr, vanilkový cukr, zakysanou smetanu a špetku soli.
    2.  

      Přidáme rum nebo několik kapek aroma a potom přidáváme postupně mouku.

    3.  

      Rukama zpracujeme hladké těsto a pak ho na pracovní desce rozválíme na tloušťku půl centimetru a vykrajujeme jednotlivé koblihy.

    4.  

      Další možností je z těsta přímo lžící odebírat menší kousky a dávat je do rozpáleného oleje – koblihy nebudou tak pěkné, ale na chuti jim to neubere:)

    5.  

      Smažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Pomocí ubrousků odstraníme přebytečný olej a podáváme posypané práškovým cukrem.