Karamelové řezy s banánem Recept recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 5 porcí
  • 1 minuta
Tomáš, 15. 07. 2018

Pro 5 porcí

Ingredience

Postup přípravy

    1. 4 vejce vyšleháme se čtyřmi lřícemi cukrem do pěny. Postupně přidáme 100 ml oleje, šálek polohrubé mouky smíchané s práškem do pečiva a skořicí.
    2. Takto připravené těsto si navrstvíme na plech, který sme si vyložili papírem a na dno poskládali na kolečka nakrájený banán.
    3. Pečeme při teplotě 190stupňů pěkně do zlatova. V hrnci zkaramelizujeme 300g cukru.
    4. Když máme karamel hotový, přidáme 200 ml smetany na šlehání a za stálého míchání hmotu spojíme.
    5. Odstraníme z ohně a do ještě teplého karamelu přidáme 150 g másla, které mícháním rozpustíme a necháme vychladnout.
    6. 200 g zakysané smetany smícháme s 250 ml mléka a následně přidáváme po částech karamelizovanou hmotu. Spojíme. Pokud by byla hmota příliš řídká, tak vynecháme mléko.
    7. 1/3 krému navrstvíme na upečený plát těsta, naložíme banány (vcelku a nebo je můžeme nakrájet) a potřeme je krémem.
    8. Vrch zdobíme strouhanou čokoládou a nebo karamelovým dipem.