4 vejce vyšleháme se čtyřmi lřícemi cukrem do pěny. Postupně přidáme 100 ml oleje, šálek polohrubémouky smíchané s práškem do pečiva a skořicí.
Takto připravené těsto si navrstvíme na plech, který sme si vyložili papírem a na dno poskládali na kolečka nakrájený banán.
Pečeme při teplotě 190stupňů pěkně do zlatova. V hrnci zkaramelizujeme 300g cukru.
Když máme karamel hotový, přidáme 200 ml smetany na šlehání a za stálého míchání hmotu spojíme.
Odstraníme z ohně a do ještě teplého karamelu přidáme 150 g másla, které mícháním rozpustíme a necháme vychladnout.
200 g zakysané smetany smícháme s 250 ml mléka a následně přidáváme po částech karamelizovanou hmotu. Spojíme. Pokud by byla hmota příliš řídká, tak vynecháme mléko.
1/3 krému navrstvíme na upečený plát těsta, naložíme banány (vcelku a nebo je můžeme nakrájet) a potřeme je krémem.
Vrch zdobíme strouhanou čokoládou a nebo karamelovým dipem.