Karamel recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 2 porce
  • 0 minut
Bláha Tomáš, 20. 11. 2018

Pro 2 porce

Ingredience

Postup přípravy

    1. Nejdříve si ve větším hrnci smícháme cukr s vodou.
    2. Na mírném ohni mícháme, dokud se nám cukr zcela nerozpustí a dokud se nezačne zbarvovat dohněda.
    3. Přidáme máslo, které mícháme a necháme zcela roztát.
    4. Přilijeme mléko a nezapomínáme stále míchat.
    5. Na závěr ke karamelu přisypeme sušené mléko a mícháme tak, aby nám nezůstaly žádné hrudky. Vařte přibližně 5 minut a následně odstavte z plamene.
    6. Necháme trochu vychladnout a můžeme karamel polévat do zavařovacích sklenic.
    7. Karamel skladujte v lednici. Dobrou chuť.

Dokonalý krém tisíce chutí drží tvar recept

cukroví
0 minut
0
(0)
25. 05. 2019 Míša Kvapilová