Karamel recept

4.2
(35)

  • Snadné na přípravu
  • 2 porce
  • 20 minut
Tomáš, 27. 05. 2024

Pro 2 porce

Ingredience

Postup přípravy

  • Nejdříve si ve větším hrnci smícháme cukr s vodou.
  • Na mírném ohni mícháme, dokud se nám cukr zcela nerozpustí a dokud se nezačne zbarvovat dohněda.
  • Přidáme máslo, které mícháme a necháme zcela roztát.
  • Přilijeme mléko a nezapomínáme stále míchat.
  • Na závěr ke karamelu přisypeme sušené mléko a mícháme tak, aby nám nezůstaly žádné hrudky. Vařte přibližně 5 minut a následně odstavte z plamene.
  • Necháme trochu vychladnout a můžeme karamel polévat do zavařovacích sklenic.
  • Karamel skladujte v lednici.
Doporučené články: