Kamarádka mě naučila recept na výbornou vepřovou panenku v lístkovém těstě!

0
(0)

  • Složité na přípravu
  • 4 porce
  • 120 minut
Jan, 17. 01. 2025

Tento recept na bravčovou panenku v lístkovém těstě je dokonalou volbou pro každou příležitost. Kombinace šťavnaté panenky, křupavého těsta a chutné zeleninové přílohy vás určitě nadchne. Připravte si tento skvostný pokrm, který je ideální pro rodinné večeře nebo speciální oslavy.

Pro 4 porce

Ingredience

Ingredience na marinádu na maso:

Ingredience na přípravu cibulky a česneku:

Ingredience na rolku:

Ingredience na zeleninovou přílohu:

Postup přípravy

  • Marináda na maso: Smíchejte sůl, pepř, cesnakový prášek, koriandr a rozmarýn. Tuto směs obalte do ní bravčovou panenku. Zabalte panenku do fólie a nechte ji odpočívat v chladničce na 1 hodinu.
  • Příprava cibuľky a česneku: Na pánvi rozehřejte olej a orestujte cibuli a česnek dozlatova.
  • Příprava rolky: Na pánvi opečte panenku na rozpáleném oleji ze všech stran asi 3-4 minuty. Rozválejte lístkové těsto na tloušťku 2-3 mm. Na těsto položte plátky slaniny a na střed položte opečenou panenku. Na panenku naneste opečenou cibuli a nastrouhaný sýr. Opatrně přehněte okraje slaniny přes panenku a zabalte ji do těsta. Dobře zatlačte spoje, aby šťáva z panenky nevytekla. Přeneste zabalenou panenku na plech vyložený pečicím papírem. Potřete žloutkem rozšlehaným v mléce a posypte sezamem. Pečte v předehřáté troubě na 200°C asi 40-55 minut, dokud není těsto zlatavé a křupavé.
  • Příprava zeleninové přílohy: Na pánvi rozehřejte olej a orestujte mrkev. Poté přidejte nakrájené brambory, promíchejte a přidejte cuketu. Podlejte 100 ml vody a promíchejte. Na jiné pánvi opečte cibuli s nakrájenou paprikou a paradajkami. Osolte, přidejte papriku, cukr a černý pepř. Přidejte paradajkovou pastu, rozmačkejte 2 stroužky česneku, podlijte 50 ml vody a dusíme do měkka. Smíchejte dusenou zeleninu s připravenou paradajkovou směsí a dusíme asi 10 minut.
  • Servírování: Upečenou rolku nakrájejte na plátky a podávejte s dusenou zeleninou. Před servírováním posypte čerstvým kóprom.

Celková doba přípravy:

  • Příprava a marinování: 1 hodina
  • Příprava a pečení: 1 hodina
  • Celkový čas: 2 hodiny

Počet porcí:

  • Tento recept je ideální pro 4 osoby.