Jemné vánoční koláčky recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 16 porcí
  • 0 minut
Jan, 03. 10. 2022

Pro 16 porcí

Ingredience

Postup přípravy

  • Promícháme sypké přísady.
  • Přidáme žloutek, máslo a smetanu.
  • Rukama vypracujeme jednotné těsto, které zabalíme do fólie a necháme 24 hodin v chladničce.
  • Potom těsto vyválíme a na posypané desce vykrajujeme tvary.
  • Dobu pečení si třeba uhlídat, protože každá trouba peče jinak. Důležité je, aby byl povrch světlounký.
  • Lepíme a opalujeme v čokoládě, ořechu, kokosu, nebo jen posypeme práškovým cukrem.
  • Pokud chcete, aby vám ořechy na pečivu drželi, potřete povrch šťávou z kompotu a obalte. Já jsem druhou stranu obalila v čokoládě.

Řeknu vám, vyzkoušela nesmírně mnoho receptů na linecké pečivo a k tomuto se vrátím pokaždé. Koláčky jsou jemnější než z klasického lineckého – trik je v tom, že kromě mouky se do těsta přidává i solamyl, pudinkový prášek a zakysaná smetana. Zkuste toto vylepšení, opravdu to stojí za to. 

Videonávod: