Jemné a chutné maso z nálevu z okurek recept

Ingredience

  • vepřové maso – 6 ks
  • nálev z okurek – 100 ml
  • sůl – 5 g
  • černý pepř – 5 g
  • sladká paprika – 5 g
  • hořčice – 50 g
  • zakysaná smetana nebo majonéza – 100 g
  • nakládané okurky – 150 g
  • rajčata – 1 ks
  • tvrdý sýr – 100 g
6x
01:00
Snadné

Postup přípravy

  1. Maso nakrájíme na plátky. Uděláme na vrchu zářezy.
  2. Maso vložíme do uzavíratelného plastového sáčku.
  3. Přidáme nálev z okurek a koření.
  4. Přidáme hořčici.
  5. Zavřeme sáček a směs dobře promícháme, aby se chutě propojily.
  6. Maso vyjmeme a přendáme na plech.
  7. Potřeme smetanou nebo majonézou a přidáme i ostatní přísady – nakonec posypeme sýrem.
  8. Pečeme na 180°C asi 35 minut a je hotovo

Poznámka

Nálev z okurek lze perfektně využít. Naučíme vás několik triků, které se rozhodně vyplatí znát. Tušili jste například, že s nálevem z okurek připravíte nejměkčí, jemné a neskutečně chutné maso?

Určitě to otestujete už zítra, když budete připravovat nedělní oběd, je to vynikající nápad!

Nejjemnější masíčko s fantastickou chutí!

Ideální k pečení či grilování vepřového masa.