Top omáčka Alfredo bílá krémová na všechny druhy těstovin recept

Ingredience

  • 2 polévkové lžíce másla
  • 3-4 polévkové lžíce sladké smetany ke šlehání (co nejtučnější)
  • 1 ½ polévkové lžíce strouhaného parmezánu (můžete jej ale nahradit i klasickým ementálem)
  • sůl a koření podle chuti
4x
00:00
Střední

Postup přípravy

  1. Rozehřejeme si máslo na nižší teplotu, aby se nezačalo připalovat
  2. Přídáme smetanu a jemně na pánvi promícháme
  3. Potom přidáváme sůl a koření dle chuti
  4. Až směs přivedeme k varu, opět stáhneme na nižší stupeň
  5. Omáčku takto mícháme ještě alespoň 5 minut, pak ji odstavíme
  6. Do horké omáčky pomalu a za stálého míchání přisypeme na jemno nastrouhaný sýr
  7. Mícháme, dokud omáčka celkově nezhoustne
  8. Podáváme v této podobě na těstoviny, případně ji můžeme vylepšíme drobnostmi, jako jsou olivy, bylinky, tuňák nebo kuřecí maso
data-matched-content-rows-num="1" data-matched-content-columns-num="3" data-matched-content-ui-type="image_stacked" data-ad-format="autorelaxed"