Jemná houbovo-smetanová omáčka s kuřecím masem recept

Ingredience

  • 2-3 ks kuřecí prsa
  • 200g smetanový sýr
  • 1 kostka kuřecího bujónu / může ale nemusí být
  • 150 gramů čerstvých šampionů
  • jedno rajče
  • 1 chilli paprička
  • 100 ml mielak
  • Sůl a pepř podle chuti
  • 1-2 Polievkocé lžíce oleje
  • trochu petržele
4x
0 Kcal
00:00
Snadné

Postup přípravy

  1. Připravíme si kuřecí prsa na kuchyňský stůl a důkladně je očistíme, omyjeme a osušíme.
  2. Nakrájíme je na tenčí nudličky nebo kostky, záleží jen na vás.
  3. Dáme je do misky, kde jejich opepříme a osolíme. Výběr koření je na vás a množství necháme také na vás.
  4. Na pánvi rozpálíme trochu oleje a maso osmahneme z každé strany, zároveň přidáme naše žampióny.
  5. Když máme masíčko osmažené ai houbičky, přidáme smetanový sýr, na drobno nakrájené rajče, chilli papričku a vše spolu dusíme.
  6. Přidáme mléko, bujón, který jsme rozbili v troše vody a ještě povaříme.
  7. Když máme maso uvařené, ochutnáme, případně dochutíme a můžeme podávat.
  8. Na vrch dáme trochu petržele